DairyTales

Viestejä nautojen planeetalle.

Kahdeksan syytä, miksi sika on parempi kuin hevonen

Hevosen hankkiminen on käsittämättömän yleistä. Minäkin olen siihen hairahtanut. Pappa betalar on tosin vahvasti kuviossa mukana.

Kuten tiedetään, logiikalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä: Jokaiselle joka auttavasti osaa ratsastaa, on tarjolla yllin kyllin ylläpito- ja vuokrahevosia taloutensa kanssa kamppailevilta hevosmaanikoilta.

Laman kolkutellessa ovelle hevosenomistajat aiheellisesti pelkäävät, etteivät saisi enää pitää noita rahaa ja aikaa vieviä ihania eläimiä.

alt

Ehdotankin hevosta harkitseville: ostakaa vaihteeksi sika. En tiedä sikojen hintoja, mutta sikatuottajien persmäkeä seuratessa näyttää siltä, että halvalla lähtee.

Jos sikabuumi leviää, voisin perustaa vuokrasikalan jonne saisivat täti-ihmiset ostaa itselleen ja murrosikäisille tyttärilleen sikoja pitääkseen nämä poissa pahanteosta. Sialla on lukuisia etuja, kun asiaa vähän miettii:

1. Sinun ei tarvitse murehtia sitä, että sikasi on taas liian lihava.

2. Kukaan ei ole sitä mieltä, että siallasi ratsastetaan liian vähän ja se on vain pihakoristeena.

3. Sikasi kulkee aina oikein päin.

4. Et joudu heräämään yöllä ja taluttamaan sikaa ympäri tallipihaa eläinlääkäriä odotellen, koska sillä on ähky. Siallasi ei ole ähky. Sikasi on vain täynnä ruokaa ja tyytyväinen.

5. Kengityshuolet ovat historiaa. Myös sopivan satulan metsästyksen voit unohtaa.

6. Guru ei tule kertomaan, että sian ja sinun välillä ei ole yhteyttä ja että sinun on nyt oltava sikasi johtaja. Sika saakin olla sikamainen.

7. Kukaan ei huutele, että sikasi oli tänään laukassa ep.

8. Sika on viisas eläin. Se ymmärtää, että tuulessa heiluva muovikassi ja pensaassa vaaniva petoeläin ovat kaksi eri asiaa.

Siat voisi tuoda myös viihdeteollisuuteen. Tosi-tv-ohjelma PigBrother toisi kuluneeseen konseptiin raikkaan tuulahduksen. Siinä taloon laitettaisiin erinäinen määrä sikoja erilaisilla taustoilla. Joka viikko katsojat saisivat äänestää yhden sian pois. Siis reilua rypemistä ilman turhia höpinöitä.

alt

Toisaalta hevosta harkitseva voi myös nohevasti oikaista välistä ja hommata jotakin sian ja hevosen väliltä.

Pitääpä lähteä tallille.